Dunlop

  • Plats: B01:22

Beskrivning

PRESTANDA, PRECISION, PASSION.

Dunlops motorcykeldäck är framtagna till er, de riktiga förarna. Ni som aldrig ger upp och som mest av allt, har passionen och känner spänningen att köra era cyklar, oavsett om det är på banan, på favoritvägarna eller i lerig terräng.

Vi uppfann det luftfyllda däcket 1888 i syfte att vinna ett race, och på den vägen är det. Tills dag fortsätter Dunlop att sätta rekord, vår senaste framgång på Isle of Man TT bekräftade vårt rykte som däcket har på Isle of Man. Fortsatt dominans i FIM Endurance World Championship, tillsammans med dussintals nationella mästerskap och MXGP vinster.

TT legenden John McGuinness valde Dunlop för vaje race på ön.

Dunlop var valet för det första 100 mph varvet 1969 och sedan dess har vi fortsatt sätta nya hastighetsrekorden på 127mph, 128mph, 129mph, 130mph, 131mph, 132mph, 133mph och det senaste 2018 Peter Hickman på 135mph.

Förutom Isle of Man TT investerar Dunlop stort i Moto2™ and Moto3™ där vi tillhandahåller alla däck. Det betyder att under åren har vi fått feedback från från förare som, Marc Marquez, Maverick Vinales, Johan Zarco, Jack Miller, Franco Morbidelli… listan bara fortsätter o fortsätter..

I FIM World Motocross Championship är Dunlop det självklara valet av topp team som Monster Energy Kawasaki MXGP och våra vinnande Geomax MX-33 däck är tillgängliga för alla MX förare där ute.

Dunlop är också det mest framgångsrika däckmärket i Endurance Racing. Team som SERT Suzuki och GMT94 Yamaha har valt Dunlop för att vinna mästerskap – dom förlitar sig på vår prestanda i tävlingar som Bol d’Or, Le Mans 24 timmar och Suzuka 8 timmar.

Med den typen av kompetens är det inte förvånande att race-däcken utvecklas så fort, och att så mycket användbar teknik flyttas ner till vägdäck som SportSmart2 MAX och RoadSmart III – RoadSmart IIIs nano-teknikförening som greppar mer och ändå varar längre, till exempel.

Dunlop har kommit långt sedan 18 maj 1889, då Willie Hume överlägset vann under ett cykel event i Belfast genom att vinna fyra av dagens fem race med hjälp av pneumatiska däck uppfunna året innan (1888) av John Boyd Dunlop. Det var början för Dunlops vinster – en anda som fortsätter till denna dag.

Adressuppgifter
Dunlop
Box 38181
118 27 Stockholm
SVERIGE
telefon
+46 705456508