Möten & Historier

Här vi presenterar vi profilerna och och människorna du möter på MC Mässan i januari.

Aldrig ensam

”Sedan barnsben har jag drömt om att köra motorcykel. Att få känna och uppleva den friheten som mc-förare beskriver. Men samtidigt har de flesta sagt ”Nej, skaffa inte MC, du kommer köra ihjäl dig”, ”Vet du hur många MC-förare som dör varje år” och liknande citat. Men jag valde att följa min barndomsdröm och i början av sommaren skrev jag in mig på körskolan. Igår var det uppkörning och nu har jag körkort för MC. Det är en mäktig känsla när en barndomsdröm förverkligas.

Den enda motorcykeln jag kände till som barn var Kawasaki Ninja, en grön sporthoj. Det var den jag drömde om att en dag få köra. Varje gång någon körde förbi på den gröna motorcykeln tänkte jag, det där är jag någon gång i livet. Därför är det helt overkligt att kunna säga att jag numera är ambassadör för Kawasaki och kommer att få äran att köra motorcyklar från deras sortiment. Att som barn drömma om en Kawasaki och sedan 20 år senare stå som ambassadör för det jag en gång drömde om är surrealistiskt.

 

Den här drömmen hade aldrig gått i uppfyllelse om jag hade avlidit på intensivvårdsavdelningen i Kalmar efter mitt självmordsförsök för sex år sedan. Istället för att mina föräldrar fick begrava sin yngste son och mina tre äldre bröder fick säga hej då till lillebror, överlevde jag och nu står vi här tillsammans och ser barndomsdrömmar förverkligas.

I den psykiska ohälsan är det svårt att se framåt och allting känns bäcksvart. Men de senaste sex åren i mitt liv har varit de bästa jag upplevt och jag är otroligt tacksam för att jag fått en andra chans i livet. Det är värt att kämpa varje dag mot den psykiska ohälsan för att fortsätta leva. Det tar tid, men det blir bättre och på andra sidan är livet återigen fyllt av glädje och kärlek.”

 

Charlie Eriksson
Ambassadör för Kawasaki
Aldrig Ensam
Läs mer på aldrigensam.com