Royal Enfield på MC Mässan

Norrvalla, som ni hittar på MC Mässan, säljer motorcyklar. Och inte vilka motorcyklar som helst. Vi pratar sidovagnsmotorcyklar från ryska Ural och motorcyklar i retrostil från indiska Royal Enfield. Två märken med anor. Här är några utvalda godbitar som de presenterar själva. 

Ural följer inte med på mässan i fysisk form, men besökarna kan få både muntlig och skriftlig information på plats. Dock kommer den nya modellen att finnas för provkörning och beskådning i mars, på Norrvalla i Smedstorp.

Bullet Trials

Royal Enfield Bullet Trials Works Replica 500 – en hyllning till Bullet Trials som kom 1949 och som tävlingskördes av den legendariska Johnny Brittain. Modellen återger såväl utseendet som känslan som hos de tidiga 50-tals modellerna samtidigt som den har moderna funktioner som ABS och EFI. Bullet Trials 500 har en 498 cc’s UCE-motor.

Norrvalla visar den på mässan men du kan redan nu förbeställa din Bullet Trials och hämta ut den till våren. Pris endast 68 000 SEK. Den finns i en ljust grön och en röd version, båda såklart med el- och kick-start. En Euro4 certifierad hoj för mycket skoj!

Himalayan

Himalayan 411cc testkördes under flera år i Indien innan den kom till Europa i början av 2018. Modellen, som fått mycket uppmärksamhet och stor framgång, är en lättkörd hoj som du kan köra på alla underlag och som är ett måste att prova!

En tuff och mångsidig hoj med stor körglädje och ett grymt bra pris. Nytt för 2020 är färgerna Gravel Grey, Red Rock och Lake Blue.

Himalayan – Granite

Continental GT 650

En designikon med den perfekta blandningen av tradition och modern hoj. Med sin skulpterade tank, tuffa attityd och åkstil har den alla kännetecken för en traditionell café-racer från 50–60 talet.

Den nya ramen, som utvecklades tillsammans med Harris Performance, ger hojen en överlägsen balans och körglädje. Den 6-växlade lådan är rena drömmen och modellen inbjuder till skön kurvtagning och turer på såväl små som stora vägar. En 6-växlad, tvåcylindrig parallell twin på 648 cc.

Interceptor 650

Inspirerad av Royal Enfields ikoniska Interceptor från 1960-talet lanserades den nya tvåcylindriga Interceptor 650 i januari 2019.

Den karaktäristiska tanken och det breda styret ger en bekväm körstil och gör modellen mycket lättkörd. Motorcykeln har bra vridmoment, vilket gör den lättkörd i stadstrafik men samtidigt bra med kraft för motorväg. En 6-växlad, tvåcylindrig parallell twin på 648 cc.

Classic 500

Precis som namnet säger, en klassiker och modell som inte går ur tiden, och mer aktuell än någonsin med sin moderna vintage look. Design från efterkrigstiden som består, enstånka med härligt ljud och känsla, kick- och el-start såklart.

Modellen finns i sju olika lacker – från mattsvart till krom – en färg och attityd för alla, oavsett om du kör i tweedkostym eller skinnjacka. En 5-växlad encylindrig motorcykel på 499 cc, EFI och ABS.

Bullet 500

Bullet 500 – Den ikoniska modellen som lanserades 1932 är den äldsta motorcykeln i världen som varit i kontinuerlig produktion. En motorcykel med tidlös och ikonisk design, som behållit sitt traditionella utseende i mer än 8 decennier, men nu tekniskt utrustade med de mest moderna i tekniska framsteg.

Den ikoniska modellen bevarar sina klassiska färger och handmålade pinstripes. Modellen finns i svart med silver och grönt med guld. En 5-växlad encylindrig motorcykel på 499 cc, EFI och AB.

Bullet Trials – Red

Classic 500 – Stealth Black